VIDEO: Tragédia na Dunaji je najväčšou lodnou tragédiou v Európe

VIDEO: Tragédia na Dunaji je najväčšou lodnou tragédiou v Európe
Budapešť Peter Minárik

Včera večer došlo v Maďarsku k tragédii. Kolízia dvoch lodí je najhoršie nešťastie v lodnej doprave v histórii Európy.

Maďarskí záchranári naďalej pátrajú po nezvestných z potopenej výletnej lode v Budapešti. Na situácii sa toho moc nezmenilo. Naďalej je oficiálny počet obetí 7, ale je takmer isté, že obetí bude viac. Ďalšie telá sa ešte nepodarilo nájsť.

Záchranári medzičasom rozšírili pátranie na celý maďarský úsek Dunaja až po hranice so Srbskom. Do Budapešti mieri juhokórejský tím, ktorý má pomôcť s pátraním pomocou špeciálnej techniky.

Záchranári súčasne nad miestom kolízie stavajú pontón, ktorý im umožni aby sa mohli dostať k vraku lode a zistiť, či sa tam nenachádzajú ďalšie telá.

Doteraz najväčšou tragédiou na Dunaji za posledné roky je však smrť ôsmich slovenských námorníkov z tlačného remorkéra Ďumbier, ktorá sa odohrala približne v rovnakom čase ako v stredu v Maďarsku, a to o 20.00 h v októbri 1996. Keďže je takmer isté, že počet obetí bude zrejme viac, tak udalosť v Budapešti je najhoršou v histórii na európskych riekach. 

Na videu vidieť kolíziu a následné prevrátenie lode do Dunaja.

Pri zrážke vyhliadkovej lode Hableány (Morská panna) s oveľa väčšou výletnou loďou na Dunaji priamo v centre Budapešti zahynulo sedem Juhokórejčanov a 21 ďalších je nezvestných.

 Sedem Juhokórejčanov, ktorí v stredu večer prežili potopenie vyhliadkovej lode na Dunaji v maďarskej metropole Budapešť, uviedlo, že pomoc prišla príliš neskoro, keď čakali a triasli sa v mrazivej vode rieky v tme. Vo štvrtok o tom informovala juhokórejská tlačová agentúra Jonhap. Dodala, že turisti predtým navštívili aj iné krajiny vrátane Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd