VIDEO: Veterná apokalypsa zasiahla Istanbul. Extrémny vietor aj zabíjal

Veronika Salayová

 V najväčšom tureckom meste dnes zabíjal vietor. Ten fúkal takou silou, že zabil spolu až 4 ľudí a ďalším 19 zranil.  

V Istanbule a okolí dnes vyčíňal extrémne silný vietor. Podľa tamojšieho Generálneho riaditeľstva pre meteorológiu (MGM) v Istanbule fúkal silný vietor s rýchlosťou až 130 km/h.

V dôsledku extrémneho vetra zomreli 4 ľudia a 19 sa zranilo. „Vplyvom nepriaznivých poveternostných podmienok spôsobených juhozápadným vetrom, ktorý v Istanbule pôsobí od rána, prišli o život štyria ľudia, z toho jeden cudzí štátny príslušník a traja naši občania, 19 našich občanov bolo zranených, traja z nich ktorí sú v kritickom stave,“ uviedla kancelária guvernéra Istanbulu vo vyhlásení.

Vietor podľa agentúry Reuters strhol časti budov vrátane betónových platní zo striech a stien, pričom chodcov bolo vidieť, ako tesne unikajú letiacim úlomkom.

Vietor so sebou strhol aj niekoľko budov a prevrátil autá aj kamióny. Vo vzduchu lietali kusy plechu, škridiel a iných úlomkov, ktoré ničivý vietor zo sebou strhol.

Veterná spúšť v tureckej metropole

Turecký  letecký dopravca Turkish Airlines oznámil narušenie svojho letového poriadku, zatiaľ čo Bosporský prieliv bol uzavretý pre dopravu z oboch smerov.

Na záberoch z Izmiru bolo vidieť aj stúpajúcu hladinu morí a najmä vysoké vlny, ktoré narážali na pobrežie mesta v Egejskom mori, zatiaľ vola zaliala aj cesty.

Veternému počasiu však v Turecku ešte nie je koniec a bude pokračovať aj v nasledujúcich hodinách. Turecko tak čaká poriadne veterná noc. 

Extrémny vietor sa očakáva aj v priebehu utorka, a to v okolitých provinciách, ako aj v západnom pobrežnom meste Izmir.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd