VIDEO: Vo Valaskej Belej vyhlásili mimoriadnu situáciu kvôli povodniam

Veronika Salayová

V obci Valaská Belá vyhlásili v pondelok v súvislosti s nedeľnými prívalovými zrážkami mimoriadnu situáciu. Obrovské množstvo zrážok za pár minút zatopilo celú obec.

V obci Valaská Belá v okrese Prievidza vyhlásili v súvislosti so včerajšími prívalovými zrážkami mimoriadnu situáciu, pre TASR informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Prievidzi Dušan Krovina.

Búrka, ktorá zasiahla Valaskú Belú v nedeľu poobede, počas 20 minút zatopila celú obec, ako uvádza slovenská agentúra. Množstvo zrážok prudko dvihlo aj hladinu miestneho vodného toku Belanka.

Silné búrky vyčíňali aj vo viacerých obciach v okrese Bánovce nad Bebravou. Obce ako Hálačovce, Veľké Chlievany, Dvorec, Šípkov, Otrhánky vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity, kde búrka priniesla za krátky čas extrémne množstvo zrážok, informuje TASR. 

Druhá povodeň v priebehu týždňa

Smutné je, že ide o druhú ničivú povodeň za veľmi krátky čas vo Valaskej Belej.

Nie je to tak dávno, čo obec zatopila ničivá búrka. Povodne vtedy zasiahli Valaskú Belú v noci z 25. na 26. júla, kedy prúd vody dokonca strhol aj časť vozovky.

Škody vtedy starosta Miloš Cúcik odhadol na niekoľko stotisíc eur. 

Silné nedeľňajšie búrky v poobedňajších hodinách zatopili okrem iného aj obce ako Čičmany a Košecké Rovné.

Situáciu vo Valaskej Belej v nedeľu po búrke si môžete pozrieť na videu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd