Víkend bude plný búrok. Búrky udrú najmä v nedeľu

Víkend bude plný búrok. Búrky udrú najmä v nedeľu
Peter Minárik

Nasledujúci víkend si užijú milovníci búrok. Búrky totiž zasiahnu mnohé miesta nášho územia a budú aj intenzívnejšie.

Pred nami je veľmi teplý, no aj búrlivý víkend a to najmä jeho záver, kedy počasie na našom území ovplyvní studený front.

Pred týmto studeným frontom do našej oblasti bude prúdiť teplejší a vlhší vzduch v ktorom sa v sobotu budú vytvárať búrky.

Teplejší a vlhší vzduch sa počas dňa dobre labilizuje, čo vyjadruje index CAPE. Ako vidieť, najvyššie hodnoty CAPE sa v sobotu očakávajú na strednom a východnom Slovensku a práve tu by mali byť búrky najvýraznejšie.

V nedeľu k nám pred studeným frontom vyvrcholí prílev teplého vzduchu a už len samotný studený front bude impulzom, pre expanziu búrok. Búrky sa v nedeľu očakávajú na viacerých miestach.

Počas búrok, ktoré budú najmä v nedeľu intenzívnejšie očakávajte prívalové zrážky a výskyt krúp. V nedeľu sa na čele studeného frontu môže vyskytnúť aj silnejší vietor.

V pondelok sa ochladí a počas sa upokojí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd