Víkend bude príjemne teplý. No na začiatku týždňa príde teplotný šok

Peter Minárik
Krásne počasie opäť raz zavládlo na našom území. Teploty sa počas víkendu dostanú k +25°C, no na začiatku týždňa sa poriadne ochladí.
V uliciach slovenských miest vidieť ľudí, ktorí sa vyhrievajú na krásnom aprílovom slnku. Majú oblečené krátke tričká a v rukách držia zmrzliny. Počas víkendu slnečné lúče zahrejú ešte každý kút nášho územia. V utorok sa však poriadne ochladí a krátke tričká bude potrebné vymeniť za bundy.
 
Teploty sa cez víkend dostanú až na +25°C
Okolo nízkeho tlaku, ktorý sa tiahne z Ruska cez Veľkú Britániu až nad Atlantik a je tvorený niekoľkými samostatnými tlakovými nížami prúdi a aj počas víkendu bude prúdiť do našej oblasti teplý vzduch od juhozápadu.
 
Sobota by mala byť najkrajšia. Na celom území nás čaká prevažne polojasné až polooblačné počasie s teplotami, ktoré sa budú pohybovať od +17 až do +23°C.
 
Nedeľa ešte síce môže byť na niektorých miestach o stupeň teplejšia, ale na oblohe už bude podstatne viac oblačnosti a predovšetkým na severe Slovenska sa môžu vyskytnúť aj slabé prehánky, prípadne búrky.
 
Po teplom víkende studená sprcha
Na začiatku týždňa dôjde na našom území s najväčšou pravdepodobnosťou k prudkej zmene o čo sa postará vpád studeného vzduchu zo Severného mora. V pondelok začne postupovať cez naše územie studený front, ktorý prinesie búrky. Teploty sa počas dňa vyšplhajú ešte na +24°C, ale už v utorok bude všetko inak.
 
Na našom území sa očakáva vypĺňanie plytkej tlakovej níže, ktorá prinesie na celé územie výdatnejší dážď a teploty, ktoré sa budú pohybovať v intervale len od +4 do +10°C. Teplejšie zostane ešte na juhu a východe, kde sa ortuť teplomera vyšplhá do +15°C.
 
Na horách pripadne nový sneh. Snežiť by malo od výšky 1300 metrov. Na severozápade by prechodne mohla hranica sneženia poklesnúť až na 500 metrov. Okrem dažďa a ochladenia nás čaká aj silný severozápadný vietor.
 
Od stredy by sa slnečné lúče mali vrátiť. Teploty by sa v stredu mali dostať na +15°C, vo štvrtok až na +18°C. V týchto dňoch však počítajte na mnohých miestach s výskytom prízemného mrazu.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd