Víkend bude slnečný, no mrazivý

Peter Minárik

Slovensko čaká síce slnečný, no veľmi chladný víkend. Môže za to príliv veľmi chladného vzduchu od severu, ktorý sa postará o nočné mrazy, pričom na severe môže mrznúť aj počas dňa.

Uplynulé dni panovalo na našom území mimoriadne teplé počasie, ktoré do našej oblasti prinášalo nadpriemerne vysoké teploty. To sa však v uplynulých hodinách výrazne zmenilo.

Zatiekol k nám studený vzduch

Do našej oblasti totiž zatiekol studený vzduch za studeným frontom, ktorý v priebehu dnešného dňa postúpil cez naše územie.

V týchto chvíľach prúdi studený vzduch do našej oblasti po okraji tlakovej výše, ktorej stred sa nachádza nad Britskými ostrovmi a takýto vývoj sa na našom území očakáva aj počas nadchádzajúceho víkendu.

Pred nami je mrazivé počasie

Spomínaná tlaková výš sa z oblasti Britských ostrovov bude tiahnuť nad strednú Európu a ovplyvní počasie aj u nás. Nadchádzajúce dni prinesú prevažne jasné až polooblačné počasie, ale bude chladnejšie.

V priebehu dňa by maximálne teploty mali na našom území vystúpiť maximálne na 0 až +9 °C, predovšetkým v sobotu sa na severe očakáva aj slabý celodenný mráz.

Oveľa chladnejšie však bude počas noci, kedy by teploty na našom území mali klesať aj pod dvojciferné hodnoty. 

V priebehu noci budú teploty na našom území klesať na -4 až -12 °C, ale v dolinách a v kotlinách môžu teploty klesať aj pod hranicu -15 °C.

Výraznejšie by sa na našom území malo otepľovať v priebehu druhej polovice budúceho týždňa. Vyhliadku na tieto dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd