Víkend bude veľmi teplý

Peter Minárik
Stabilné počasie pokračuje a ešte bude pokračovať minimálne do polovice novembra. Víkend prinesie veľmi zaujímavé teploty.

Nad veľkou časťou Európy má naďalej dominantný vplyv na počasie tlaková výš. Tá už niekoľko dní prináša stabilné, inverzné počasie. Najteplejšie je na horách, kde je výrazne teplejšie ako v nížinách. Víkend však prinesie veľmi vysoké teploty aj do nížin. V nedeľu by dokonca mohli spadnúť teplotné rekordy.

Počas soboty však od teplého počasia budeme ešte ďaleko. Cez našu oblasť sa bude presúvať teplý front. Tento front prinesie na celé naše územie veľkú oblačnosť a najmä na severe treba počítať aj s možnými zrážkami. Denné teploty sa vyšplhajú na +9 až +15°C. Výrazne vyššie však budú v nedeľu.

Za teplý frontom k nám totiž od západu po okraji tlakovej výše so stredom nad Sardíniou prenikne teplý vzduch a zároveň výbežok vyššieho tlaku ovplyvní počasie zmenšenou oblačnosťou. V nedeľu sa na našom území očakáva jasné až polojasné počasie. Na severe a východe však môže byť ešte o niečo viac oblačnosti a tým pádom tu aj očakávajte o niečo nižšie teploty. Teploty by mali vystúpiť do +13°C.

Smerom na západ však bude oblačnosti menej a so zmenšenou oblačnosťou budú stúpať aj teploty. Tie sa na krajnom západe môžu dostať až k hranici +20°C a je možné, že budú pokorené denné rekordy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd