Víkend prinesie horúčavy. V nedeľu schladia búrky

Ľubomír Franko
Maximálne denné teploty budú do konca týždňa len stúpať. Cez víkend prekročia hranicu +30°C. Počas nedele však dorazí studený front s búrkami.

Počasie toto leto nie je ani zďaleka stabilné. Teplé obdobia striedajú studené a často prechádzajú naším územím studené fronty. Inak tomu nebude ani teraz. V nedeľu preruší krátku vlnu horúčav studený front. 

Záver pracovného týždňa bude teplý

Počasie v Európe začne počas druhej polovice pracovného týždňa ovplyvňovať hlboká tlaková níž so stredom nad Britskými ostrovmi. Po prednej strane brázdy nízkeho tlaku v západnej Európe k nám od juhozápadu bude prúdiť veľmi teplý vzduch. Teploty opäť prekročia tridsiatky. Horúčavy budú vrcholiť v sobotu a v nedeľu, pred prechodom studeného frontu. Počasie však nebude bez obláčika. Síce bude teplo, no oblačnosti bude viac a ojedinele sa budú vyskytovať aj prehánky. 

prílev teplého vzduchu od juhozápadu

 

V nedeľu dorazia búrky a ochladenie

Počasie sa začne meniť v priebehu nedele. Od západu bude cez naše územie postupovať výrazný studený front. Na jeho čele sa budú vyskytovať búrky, ktoré môžu byť aj intenzívnejšie. Do pondelka sa ojedinele ochladí aj o 10°C. Prechod studeného frontu je viditeľný aj na teplote v hladine 850 hPa z predpovede modelu GFS.

Tohtoročné leto nepraje dlhodobejším vyšším teplotám a stabilnejšiemu počasiu. Niektoré modely však naznačujú, že by koncom augusta mohla prísť výraznejšia vlna horúčav. Hovoriť o tom je však ešte predčasné.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd