Víkend prinesie na naše územie výdatnejší dážď. Spadne aj 30 mm

Peter Minárik

Počas víkendu sa Slovensko dočká výdatnejší zrážok. O tie sa postará frontálny systém, ktorý prinesie okrem zrážok aj silný vietor a možné búrky.

Naše územie počas nadchádzajúceho víkendu konečne zasiahnu zrážky. Tie by mali byť plošnejšie a v niektorých častiach nášho územia aj výdatnejšie.

Zrážky prinesie už počas nasledujúcej noci teplý front. Ten zabezpečí zrážky predovšetkým v oblasti západného a severozápadného Slovenska a napršať by mohlo do 5 mm.

Ďalšie, výraznejšie zrážky čakajú naše územie v sobotu večer. Cez naše územie začne postupovať studený front, na čele ktorého sa vyskytne silný, nárazový vietor, ktorý môže spôsobiť škody predovšetkým na krajnom juhozápade. Následne začne našim územím postupovať zrážkové pole.

Zrážky by v noci zo soboty na nedeľu mali zasiahnuť celé naše územie, pričom budú aj výraznejšie. Ustávať by mali zrážky v nedeľu ráno.

Ani to však nebude zrážkam koniec. V nedeľu popoludní čaká predovšetkým sever Slovenska prehánky, či dokonca aj búrky.

Za celý víkend by malo na našom území priemerne spadnúť 10 až 15 mm zrážok, no v niektorých oblastiach budú zrážky výdatnejšie. V severozápadnej polovici územia môže spadnúť aj okolo 30 mm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd