Víkend prinesie na západ Slovenska početné búrky a dážď

Peter Minárik

Víkendové počasie bude na našom území aj poriadne búrlivé. Zatiaľ čo na strednom a východnom Slovensku bude panovať prevažne pokojné počasie, tak na západe treba počítať s početnými búrkami.

Nad našou oblasťou sa bude v priebehu nasledujúcich dní vlniť studený front. Na ňom sa bude tvoriť niekoľko búrkových vĺn.

Zatiaľ čo na strednom a východnom Slovensku sa môžu tešiť na pomerne pokojné počasie, tak na západe treba byť v strehu a sledovať aktuálnu situáciu. Vývoj tu totiž bude iný ako na zvyšku územia.

Z Poľska sa cez Moravu, Rakúsko, Slovinsko až nad Jadran bude tiahnuť studený front, ktorý sa bude vlniť. Jeho pohyb bude zaujímavý. Dnes sa totiž tiahne zo Slovinska, cez Maďarsko, stredné Slovensko, Poľsko až nad Pobaltie, no do nedele sa vráti smerom na západ a tiahnuť sa bude v nedeľu z Talianska, cez Rakúsko, Moravu a Poľsko až nad Pobaltie.

Počas víkendu sa tak akoby vráti a práve na tomto studenom fronte budú vznikať jednotlivé zrážkové vlny, ktoré zasiahnu aj naše územie. Nakoľko sa budeme nachádzať na čele frontu, tak treba počítať predovšetkým s búrkami.

Búrky sa budú vyskytovať predovšetkým v západnej polovici územia a sprevádzané budú najmä intenzívnejšími zrážkami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd