Víkend prinesie polooblačné počasie s príjemnými teplotami až do +25°C

Peter Minárik
Počas nadchádzajúceho víkendu budeme môcť opäť načerpať energiu. Pred nami je pokojné a teplé počasie.

Od centrálneho Stredomoria sa až nad oblasť Čierneho mora nachádza pomerne výrazná tlaková výš. Okolo tejto tlakovej výše bude počas nasledujúceho víkendu do našej oblasti od juhozápadu prúdiť teplý vzduch, pri ktorom budú teploty stúpať na príjemné letné hodnoty, ktoré budú opäť na súčasnú ročnú dobu nadpriemerné. Ortuť teplomera sa bude šplhať až k +25°C.

V sobotu ešte na severe chladno

Počas soboty bude na oblohe panovať prevažne polojasné až polooblačné počasie, ale príjemné počasie bude niekde kaziť silný južný vietor, ktorý bude fúkať v nárazoch až okolo 15 m/s. Teploty však na našom území vystúpia na +18 až +23°C. Na severe treba počítať s nižšími teplotami a tu by sa mali pohybovať väčšinou do +20°C.

Nedeľa s teplotami až do +25°C

Do strednej Európy začne počas nedele vstupovať studený front. Pred ním k nám vyvrcholí prílev teplého vzduchu. V nedeľu sa teploty vyšplhajú na +20 až +25°C.

Počasie sa začne kaziť v priebehu popoludnia a k večeru, kedy sa od západu rozšíria zrážky a niekde aj búrky.

V pondelok sa síce ochladí, ale už v nasledujúcich dňoch sa počasie opäť zlepší a po väčšinu dní nového pracovného týždňa nás čaká slnečné počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd