Víkend prinesie výdatné zrážky. Bude však teplo

Peter Minárik

Cez víkend nás čaká veľmi oblačné a upršané počasie. Vonku však budú panovať nadpriemerne vysoké teploty.

Víkendové počasie bude v Európe veľmi pestré. Európa totiž bude rozdelená na polovicu. Predeľovať ju budú dva fronty, ktoré sa budú tiahnuť z Ruska, cez Európu až nad Stredomorie. 

Zatiaľ čo do juhovýchodnej polovice bude prúdiť teplý vzduch, tak do tej severozápadnej studený vzduch. Na styku týchto dvoch teplotne rozdielnych hmôt sa teda budú nachádzať fronty, ktoré sa budú vlniť a prinesú výraznejšie zrážky.

 

Tie zasiahnu predovšetkým Alpy, kde môže napršať aj 300 mm, no ovplyvnia počasie aj na našom území. V sobotu popoludní začne pršať a zrážky by mali zotrvať do nedeľňajšieho rána, kedy sa sústredia už len nad severozápadné Slovensko. 

Ďalšie zrážky dorazia nad naše územie v nedeľu podvečer od juhozápadu a budú výraznejšie. Ustávať by mali až v priebehu pondelka.

 

Napriek tomu, že bude víkend veľmi upršaný, tak bude teplý. Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí +15 až +22 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd