Víkend síce teplý nebude, ale zato bude slnečný

Peter Minárik
Po chladných a veterných dňoch, ktoré priniesli na naše územie aj sneh nás čaká slnečný víkend bez zrážok.
Tlaková níž, ktorá bola pozostatkom hurikánu Gonzalo a ovplyvňovala vo výraznej miere počasie u nás sa odsúva smerom nad Grécko a pri svojom postupe slabne. Počasie na našom území začne v priebehu víkendu ovplyvňovať tlaková výš, ktorá sa usadí nad západným Ruskom a bude zasahovať až do našej oblasti.
Táto tlaková výš ovplyvňuje vo výraznej miere počasie aj v Rusku, kde od severu bude vťahovať studený arktický vzduch. Tu sa tak síce očakáva slnečné, ale veľmi mrazivé počasie. K nám bude prúdiť vzduch od východu, ktorý bude chladný, ale mrazy ako v Rusku k nám neprinesie. Teploty by sa počas dňa mali pohybovať okolo úrovne +10°C.

Celý víkend bude slnečný
V sobotu ako aj v nedeľu nás čaká totožný charakter počasia. Prevládať bude jasné až polojasné počasie. Teploty sa počas dňa dostanú na +8 a +13°C. Nočné teploty poklesnú na +5 až 0°C. Na severe aj pod 0°C.

Slnečný bude aj začiatok nového týždňa
Aj v priebehu nasledujúceho týždňa bude počasie na našom území pod vplyvom výraznej oblasti vyššieho tlaku so stredom nad Ruskom. Počasie sa vôbec nezmení. Na oblohe bude prevažne jasno a polojasno s dennými teplotami okolo +10°C. Ráno sa však pripravte na to, že zo skiel Vašich áut budete zoškrabovať námrazu.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd