Víkend už prinesie teplejšie počasie. Oblačnosti ale zostane dosť

Peter Minárik
Po výrazne studených dňoch sa počas víkendu opäť oteplí. Oteplenie však nebude príliš výrazné a pekné, letné počasie naruší aj oblačnosť.

Od severozápadu do našej oblasti vtrhol veľmi studený vzduch, ktorý sa postaral o výrazné ochladenie. Teploty sa včera dostali pomerne nízko. Najvyššie teploty boli zaznamenané na juhu územia. V Dudinciach bolo najteplejšie a to len +21,0°C. Druhým najteplejším miestom bolo Hurbanovo a Nitra s +20,6°C. Teplota nad +20°C sa dostala ešte na východe Bratislavy. V ostatných častiach Slovenska sa maximálne teploty pohybovali len pod +20°C, pričom na Orave mali maximálnu teplotu okolo +13°C a v Poprade len okolo +12°C.

Pozitívnou správou však je, že teploty v nasledujúcich dňoch už pôjdu nahor.

Víkend prinesie oteplenie

Počas víkendu bude počasie na našom území ovplyvňovať najskôr slabnúci studený a v nedeľu teplý front.

Počas soboty zavládne na našom území premenlivá oblačnosť, pričom najmä na severe bude oblačnosti viac a tu hrozia aj prehánky. Denné teploty sa vyšplhajú na +19 až +25°C, ale na západnom Slovensku môžu teploty prekročiť aj hranicu +25°C.

V nedeľu sa oteplí na +23 až +29°C. Zatiaľ čo sobotňajšie teploty budú pod úrovňou dlhodobého priemeru, tak nedeľňajšie teploty budú už na súčasnú ročnú dobu priemerné až slabo teplotne nadpriemerné.

Na horúčavy si treba počkať

Vyhliadka na začiatok budúceho týždňa naznačuje, že by sme sa mali ocitnúť pod vplyvom výbežku vysokého tlaku vzduchu. Prevládať by mala premenlivá oblačnosť a zrážky hrozia len výnimočne. Maximálne teploty by však nemali prekračovať hranicu +30°C.

Túto hranicu môžu teploty pokoriť až v poslednú augustovú dekádu. Numerické modely zatiaľ počítajú s oteplením vo výške, čo sa premietne aj do nižších polôh a teploty by mohli stúpať aj nad +30°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd