Víkendové noci budú upršané. Na Slovensko dorazia zrážky

Peter Minárik

Po dnešnom studenom ráne nás čaká počas víkendu opäť oblačné a postupne aj upršané počasie. najviac by malo pršať v oblasti západného Slovenska.

Máme za sebou pomerne chladnú noc a studené ráno. Teploty sa dostali aj pod bod mrazu, čo spôsobilo starosti mnohým poľnohospodárom. Počas víkendu však mrazy nehrozia a prídu aj zrážky.

Cez našu oblasť totiž začína postupovať frontálny systém, ktorý prinesie na naše územie zväčšenú oblačnosť a zrážky, ktoré naše územie zasiahnu predovšetkým v noci. Zväčšená oblačnosť zasa zabráni poklesu teplôt a tak nám mrazy v priebehu víkendu nehrozia.

Zrážky prídu na naše územie už nasledujúcu noc od západu. Pršať by malo počas nadchádzajúcej noci predovšetkým v oblasti západného Slovenska. V sobotu počas dňa zrážky ustanú, ale ďalšia vlna príde v sobotu večer.

Od západu sa začne nasúvať ďalšie zrážkové pole a zrážky tentoraz zasiahnu celé naše územie a môžu byť aj výdatnejšie.

Oblačné a upršané počasie nás čaká aj v nasledujúcom týždni. Teploty budú stúpať len veľmi pomaly. Nad hranicu +30 °C by sa mali dostať až v júni.

vývoj počasia na nasledujúce dni
vývoj počasia na nasledujúce dni

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd