Víkendové počasie bude na Slovensku veľmi rozdielne

Peter Minárik
Blížiaci sa víkend prinesie na naše územie výrazne rozdielne počasie. Najkrajšie počasie sa očakáva na západe. Východ neminú výrazné zrážky.
Počasie aktuálne ovplyvňuje tlaková níž, ktorá sa presúva z Balkánu cez západnú Ukrajinu. Táto tlaková níž sa bude postupne presúvať nad Pobaltie a na počasie u nás začne strácať vplyv až v nedeľu. Oblasť nižšieho tlaku prinesie do východnej polovice Slovenska pomerne výdatné zrážky, nakoľko východ bude k stredu tlakovej níže najbližšie. Naopak na západe sa už v sobotu popoludní začne vyčasovať.

Sobota rozdielna aj po teplotnej stránke
Počas soboty treba očakávať, že spočiatku bude na väčšine územia prevažne oblačná až zamračená obloha. V západnej polovici Slovenska sa v priebehu popoludnia bude oblačnosť zmenšovať a zrážky by sa už nemali vyskytovať. Tu by sa v priebehu dňa mali teploty dostať na +22 až +27°C.

Úplne iné počasie bude panovať vo východnej polovici územia. Tu očakávame prevažne zamračené počasie a na mnohých miestach bude pršať. Zrážky budú pomerne výrazné a môže tu spadnúť až do 20 mm zrážok. Zároveň tu pod zamračenou oblohou bude aj chladnejšie. Ortuť teplomera sa vyšplhá len na +18 až +24°C.

Nedeľa prinesie krajšie počasie aj na východe
V priebehu nedele sa bude na našom území naďalej zmenšovať oblačnosť, pričom priaznivé počasie by už malo zavládnuť aj na východnom Slovensku.
Na celom území očakávame prevažne polooblačnú oblohu s teplotami od +23 do +29°C. Na severe by mala byť teplota o niečo nižšia okolo +21°C.
Začiatok nového pracovného týždňa však letné počasie neprinesie. Od západu by postupne mali opäť pribudnúť búrky a zrážky
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd