Vlaky na západe stoja. Silný vietor vyvracal stromy

Vlaky na západe stoja. Silný vietor vyvracal stromy
Ľubomír Franko

Výrazný búrkový systém sa dnes počas dnešnej noci presúva západným Slovenskom. Silný vietor spôsobil komplikácie v železničnej doprave.

Výrazný búrkový systém priniesol na západ Slovenska silný nárazový vietor, ktorý dosahoval od 70 do 100 km/h. Výrazné nárazy vetra vyvrátili aj niekoľko stromov, následkom čoho je viacero železničných tratí neprejazdných.

Nasledujúce trate sú podľa ZSSK uzavreté pre nepriaznivý vplyv počasia:

  • Gáň - Sereď od 23:11
  • Zohor - Malacky od 23:05
  • Trnovec nad Váhom - Tvrdošovce od 22:47
  • Sekule - Veľké Leváre od 22:47

Búrkový systém sa momentálne nachádza na strednom Slovensku, kde vytvoril výraznú líniu postupujúcu na východ Slovenska.

Búrky naberajú na sile

Intenzívny búrkový systém opäť sformoval líniu a momentálne sa rozprestiera naprieč celým stredným Slovenskom. Prináša prívalové zrážky ale hlavne silný nárazový vietor.

Búrky sa počas noci budú postupne presúvať na východ, kde by mali doraziť počas druhej polovice noci. Počas celej svojej pôsobnosti budú sprevádzané spomínaným nárazovým vetrom. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd