Vlaky naberajú veľké meškania. Na tratiach sú spadnuté stromy

Vlaky naberajú veľké meškania. Na tratiach sú spadnuté stromy
Peter Minárik

Vietor komplikuje aj železničnú dopravu. Prerušená je doprava na niekoľkých železničných tratiach. Najhoršia situácia je na juhu Podunajskej nížiny.

Silný vietor, ktorý aktuálne sužuje najmä juh Podunajskej nížiny dáva zabrať aj železničiarom. Silný vietor spôsobuje problémy na strednom Slovensku, ale najmä na juhu západného Slovenska.

Od 16:00 je zastavená doprava na úseku medzi Štúrovom a našou štátnou hranicou s Maďarskom. Vlaky na juhu západného Slovenska naberajú aj viac ako trojhodinové meškanie.

Spadnuté stromy už spôsobili dnes problémy v úsekoch Žarnovica-Nová Baňa, Kúty - Kúty štátna hranica, či Tvrdošovce - Trnovec nad Váhom.

Najviac meškajú osobné vlaky v oblasti západného Slovenska. Osobný vlak 5820 medzi Zlatými Moravcami a Novými Zámkami mešká už viac ako 340 minút. 

aktuálne meškanie vlakov, zdroj: ŽSR.sk
aktuálne meškanie vlakov, zdroj: ŽSR.sk

Osobné vlaky Os 4825 (Nové Zámky 16:02 - Komárno 16:28) a Os 4824 (Komárno 16:34 - Nové Zámky 17:00) sú odrieknuté v celom úseku. 

Problémy majú aj medzinárodné vlaky. Vlak Eurocity 274 Metropolitan mešká viac ako 90 minút, vlak Eurocity 276 mešká viac ako 125 minút a vlak Eurocity 279 viac ako 50 minút.

Stromy popadali na trate aj v oblasti Banskej Bystrice. Vlaky tu meškajú niekoľko desiatok minút. Najviac mešká osobný vlak 7213 medzi Banskou Bystricou a Breznom a to 80 minút a rýchlik 950 medzi Banskou Bystricou a Žilinou, ktorý mešká hodinu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd