Vonkajšie aktivity v nasledujúcich dvoch dňoch obmedzte. Slovensko zasiahne mimoriadne nepriaznivé počasie

Dominik Cenkner

Pred nami je záver tohto pracovného týždňa a ak ste plánovali v súvislosti s čerstvou snehovou nádielkou na horách vyraziť na lyžovačku, svoje plány radšej zmeňte. Slovensko v piatok a sobotu počasie skutočne potrápi.

Počasie v strednej Európe bude ovplyvňovať frontálny systém spojený s tlakovou nížou. Jej stred sa bude presúvať z Nórskeho mora cez Dánsko nad Poľsko.

Piatok preto bude prevažne zamračený. Od západu postupne na mnohých miestach so snežením, v západnej polovici v polohách do cca 600 m postupne dážď so snehom alebo dážď. 

Popoludní bude na západe hranica sneženia stúpať. Snehové vločky by sa mali objavovať od výšky cca 900 metrov. Práve na západe sa môžu k večeru objaviť aj búrky. 

Vodiči si budú musieť dať pozor na snehové jazyky, záveje a poľadovicu. Na cestách preto jazdite mimoriadne opatrne.

Miestami celodenný mráz, maximá do +7 °C

Maximálna denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od -2 °C do +3 °C. Na západe a Honte to bude od +3 °C do +7 °C. 

Potrápi nás aj silný vietor. Slabý, postupne južný až juhozápadný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h) sa popoludní v západnej polovici a pod Tatrami postupne zmení na západný až severozápadný a zosilnie na 7 až 15 m/s, v nárazoch ojedinele 20 až 26 m/s (25 až 50, 70 až 95 km/h).

Pozor aj na horách. Tam sa očakáva prudký vietor, neskôr až silná víchrica.

Počasie sa neumúdri ani v sobotu, práve naopak - na niektorých miestach sa ešte zhorší. Viac podrobností nájdete v tomto článku, ktorý sme vám priniesli vo štvrtok večer.

Nasledujúce hodiny nás tak čo sa počasia týka poriadne potrápia. Situáciu budeme pozorne sledovať aj online, náš ONLINE TEXTOVÝ PRENOS spustíme krátko pred obedom, kedy už počasie začne spôsobovať prvé problémy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd