Vonku vznikajú prvé búrky. Ďalšie v noci a zajtra

Ľubomír Franko

Dnes krátko popoludní už vznikajú na viacerých miestach prehánky alebo búrky. Búrka sa momentálne vyskytuje v Makove, na hraniciach s Českom ale aj severne od Banskej Bystrice. Zatiaľ nie sú intenzívne, no postupom času by mali naberať na sile.

Ďalšie búrky sa k nám môžu dostať v noci. V oblasti Českej republiky sa môže vytvoriť búrkový komplex, ktorý sa bude rozširovať do prostredia s lepšími podmienkami, tj. na západ až juhozápad. Tie búrky by prípadne mali zasiahnuť západ Slovenska a priniesť môžu intenzívne zrážky, krupobitie a silný nárazový vietor.

Ďalšia vlna búrok zajtra

Cez naše územie začne zajtra v popoludňajších hodinách postupovať brázda nízkeho tlaku vzduchu. Vo výrazne nestabilnom vzduchu sa popoludní budú najmä na strednom a východnom Slovensku tvoriť intenzívne búrky. 

Na východnom Slovensku bude dynamika priať vzniku supercelárnym búrkam, ktoré sa vyznačujú dlhou životnosťou a priniesť môžu okrem intenzívnych zrážok aj silný nárazový vietor či veľké krúpy. Situáciu budeme sledovať online a bližšie info prinesieme večer.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd