Vyhliadka počasia na JÚN: Najskôr sa oteplí a potom prídu búrky

Peter Minárik

Máme za sebou pomerne oblačné a sychravé dni. To sa však v najbližšom období zmení. Čaká nás postupné otepľovanie a príchod búrok.

Uplynulé dni prevláda na našom území prevažne zväčšená oblačnosť s početnými prehánkami. Zrážky sú najvýraznejšie predovšetkým na severe Slovenska, kde sa dorovnal zrážkový deficit a ročný úhrn zrážok sa po dnešnom dni dostáva do prebytku. Na zvyšku územia však panuje zrážkový deficit a tak by to malo zostať aj naďalej.

Počasie sa totiž na Slovensku začne v nasledujúcich dňoch zlepšovať, no stále nás čaká pomerne premenlivé počasie s početnými prehánkami a postupne sa pridajú aj búrky.

Prvá polovica nového týždňa, teda prvé júnové dni budú naďalej pomerne oblačné s prehánkami. V našej oblasti sa totiž bude nachádzať tlaková níž, ktorá sa začne vypĺňať. Teploty budú taktiež pomerne nízke v rozmedzí +15 až +21 °C.

Zmena k lepšiemu nás čaká v druhej polovici týždňa, kedy začne do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch od juhu a spolu s tým začnú stúpať teploty na našom území. Vzduch, ktorý sa k nám bude dostávať v druhej polovici budúceho týždňa bude síce teplý, no vlhký a tak okrem toho že začnú rásť teploty, tak začnú pribúdať aj búrky.

Druhá polovica týždňa tak prinesie postupné otepľovanie až na víkendové teploty +22 až +27 °C a popoludní treba počítať s množstvom prehánok a búrok.

Následne by malo byť počasie ako na hojdačke. Očakáva sa, že sa ochladí a prídu zrážky a následne sa zasa začne otepľovať.

Vyhliadka na prvé júnové dni tak hovorí o premenlivom počasí a premenlivých teplotách. Ustálené slnečné teploty s tridsiatkami nám zatiaľ nehrozia.

Presný vývoj deň po dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd