Výrazná zmena v počasí. Cez víkend sa ochladí o 15 °C

Ľubomír Franko

Počas víkendu nás čaká výrazná zmena v počasí. Dorazí k nám studený front, ktorý prinesie ochladenie aj o 15 °C. Letné počasie tak nadobro končí.

V oblasti Severného mora sa počas piatku prehĺbi mohutná tlaková níž. Po jej prednej strane začne do strednej Európy v chladnom vzduchu postupovať výrazný studený front, ktorý prinesie dážď ale najmä rapídne ochladenie. Teploty na našom území klesnú aj o 15 °C.

Výrazné ochladenie očakávame na našom území z piatku na sobotu. Od severozápadu k nám v piatok vo večerných hodinách začne postupovať studený front, ktorý počas noci prinesie dážď a silný vietor.

Ochladenie bude naozaj výrazné. Oproti piatku budú v sobotu maximálne denné teploty nižšie o 10 až 15 °C. Zmenu teploty za 24 hodín si môžete pozrieť aj tu.

Zatiaľčo v piatok dosiahnu denné maximá +24 až +30 °C, v sobotu to bude už len +13 až +19 °C, na severe bude ešte chladnejšie.

Ochladenie bude trvať minimálne do polovice budúceho týždňa. Spolu s nim bude treba rátať aj s častejšími zrážkami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd