Výraznú zmenu v počasí prinesie štvrtok. Bude aj mrznúť

Peter Minárik
Ďalšie zrážky prinesie nad naše územie frontálny systém, ktorý postúpi cez našu oblasť v priebehu štvrtka. Za ním sa prudko ochladí a bude aj mrznúť.
Počasie je v našej oblasti pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku. Tá prináša nad naše územie pochmúrne a sychravé počasie. Výrazne krajšie počasie je v západnej Európe a pri celom Stredozemí, kde počasie ovplyvňuje výrazná tlaková výš. Táto tlaková výš však bohužiaľ v najbližších dňoch nebude ovplyvňovať počasie na našom území. My sa musíme pripraviť na zrážky a silné ochladenie.

To prinesie frontálny systém, ktorý bude postupovať počas štvrtka cez Poľsko a svojim okrajom ovplyvní aj počasie u nás. Na celom území bude zamračené a predovšetkým v severnej a vo východnej polovici územia bude pršať.

Za týmto frontom k nám po okraji mohutnej oblasti nižšieho tlaku, ktorá sa bude rozkladať nad východnou Európou vpadne do našej oblasti studený vzduch. Ten sa postará o pokles teplôt.
Studená bude už noc na piatok. Teploty poklesnú na +7 až +1°C, v horských dolinách však už bude slabo mrznúť. V nasledujúcich dňoch sa na väčšine územia dajú očakávať noci, pri ktorých teplota bude klesať pod +5°C. Na severe bude naďalej slabo mrznúť. Počas dňa sa teploty budú pohybovať na severe slabo nad +10°C, na zvyšku územia okolo +15°C.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd