Vyvrcholí budúci týždeň leto ? Má byť ešte teplejšie

Peter Minárik

Ak Vám tohto týždňové horúčavy liezli už poriadne na nervy, tak máme pre Vás zlé správy. Bude totiž ešte teplejšie. Od utorka do piatka sa očakávajú veľmi vysoké teploty.

Za studeným frontom, ktorý dnes prechádza cez naše územie sa do našej oblasti dostane  o niečo ,,chladnejší,, vzduch, no to len na pár hodín a toto ochladenie rozhodne nebude výrazné. Ochladí sa v priemere o 3 až 4 °C. Zajtrajšie teploty tak vystúpia na +26 až +32 °C.

Od utorka však začnú teploty opäť výrazne rásť. K tomu nás čaká stabilné, jasné počasie. Teploty budú čoraz výraznejšie nad hranicou dlhodobého normálu.

Od západu totiž začne počasie ovplyvňovať tlaková výš, ktorej stred sa rýchlo presunie aj cez naše územie a už v stredu sa budeme nachádzať na jej zadnej strane. Budeme tak v ideálnej pozícii, aby do našej oblasti mohla táto tlaková výš pumpovať teplý vzduch od juhu. 

V stredu už maximá na mnohých miestach nášho územia vystúpia nad hranicu +30 °C a v najteplejších oblastiach bude až +36 °C. Vo štvrtok by malo byť ešte o stupeň teplejšie, teda až +37 °C. Ak by sa takéto teploty aj skutočne vyskytli, tak by išlo o najvyššie teploty zaznamenané tento rok na našom území vôbec.

Na konci pracovného týždňa by však extrémne teploty mali vyvrcholiť a počas nasledujúceho víkendu by sa malo ochladiť. A to už výraznejšie a dlhodobejšie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd