Vzduch sa labilizuje. Búrky opäť vznikajú.

Peter Minárik

Ranné a dopoludňajšie zrážky priniesli nad naše územie toľko potrebnú vlahu, no majú aj iný rozmer. Vďaka ním sa vzduch ešte viac zvlhčil a v oblastiach, kde vykúkajú slnečné lúče sa začína labilizovať vzduch.

Labilný vzduch je samozrejme veľmi dobrý pre vznik búrok, ktoré aktuálne môžeme pozorovať. Na aktuálnom satelitnom zábere môžete vidieť, že zatiaľ čo na východe sa vyskytuje výrazné oblačnosť z ktorej prší, tak v oblasti severozápadného Slovenska sa začína formovať kopovitá oblačnosť.

Z kopovitej oblačnosti začínajú vznikať prvé búrky. Tie sa aktuálne objavujú v oblasti Malej Fatry. Búrky by však už počas dnešného dňa nemali byť sprevádzané nebezpečnými sprievodnými javmi. Vyskytnúť by sa mohol len výraznejší dážď. Kde aktuálne prší sledujte na radare TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd