Z Dennisa sa stane Victoria. Vietor zajtra začne silnieť

Z Dennisa sa stane Victoria. Vietor zajtra začne silnieť
Peter Minárik

Dennis ovplyvní počasie predovšetkým na Britských ostrovoch a na severozápadnom pobreží Európy. Už zajtra však vietor začne silnieť aj v našej oblasti.

Britské ostrovy sa pripravujú na príchod veľmi silnej búrky Dennis. Tá prinesie na Britské ostrovy silný nárazový vietor s rýchlosťou cez 120 km/h, no okrem silného vetra čakajú Britské ostrovy aj výrazný lejak. Za víkend môže v niektorých oblastiach spadnúť toľko zrážok ako zvykne niekedy za celý mesiac.

Silný vietor však nezostane len na Britských ostrovoch, ale postupne sa dostane aj do vnútrozemia Európy.

Pred silným vetrom platia výstrahy napríklad v Škandinávii, či na severe Francúzska, na severe Španielska alebo v oblasti Beneluxu.

Na príchod silného vetra sa pripravujú aj Nemci. Nepôjde však už o búrku Dennis, ale pri vstupe nad vnútrozemie Európy dostane názov Victoria.

Victoria by mala potrápiť predovšetkým severnú časť Nemecka, kde sa rozfúka už počas nasledujúcej noci. Vietor začne silnieť od severozápadu a postupne sa rozfúka v celom Nemecku.

Silný vietor sa postupne objaví aj v Poľsku, kde sa taktiež môžu nárazy vetra šplhať k hodnotám okolo 100 km/h.

Vietor bude silnieť aj v Česku. Tam očakávajú nárazy v nižších polohách až okolo 70 km/h. Silnejší vietor však bude fúkať na horách, kde môžu nárazy vetra presahovať rýchlosť 100 km/h.

Na našom území vietor taktiež naberie na sile. Už zajtra sa rozfúka silný, južný vietor, ktorý môže v nárazoch dosahovať v nižších polohách rýchlosť 15 až 20 m/s. Silnejší bude fúkať na horách, kde poryvy vetra môžu dosahovať rýchlosť aj 30 m/s.

Vietor by mal na našom území slabnúť v noci na pondelok a počas dňa sa definitívne upokojí.

Victoria tak prinesie do regiónu strednej Európy menšie problémy, ako Sabina pred týždňom. Nárazy vetra by mali byť o čosi slabšie, no na severe Nemecka a v severnom Poľsku sa očakáva niekoľko problémov. Na Slovensku by vietor výraznejšie nebezpečie nemal predstavovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd