Za treskúcu zimu v Texase môže Biden či Bill Gates. Konšpirátori to „dokazujú“ na TikToku

Dominik Cenkner

Keby hlúposť kvitla, svet by bol ako rozkvitnutá záhrada. Tento citát Marka Twaina je platný aj po vyše 100 rokoch, čo dokazujú aj najnovšie konšpirátorské správy zo zámoria, ktoré si na mušku vzali nedávne chladné počasie v americkom štáte Texas.

Minulý týždeň sme vás niekoľkokrát informovali o treskúcich mrazoch, ktoré zasiahli väčšiu časť USA, nevynímajúc ani štáty na juhu, ako napr. Texas. Dialo sa tak po tom, čo do USA vpadol arktický vzduch zo severu.

V spomínanom Texase teplota klesala k hodnotám okolo -20 °C, čo rozhodne nie sú priemerné teploty pre túto oblasť. Nepriaznivé počasie si v celých Spojených štátoch vyžiadalo vyše 20 obetí.

Pre množstvo ľudí to bolo pripomienkou toho, že s našou planétou nie je všetko v poriadku a mali by sme ju začať chrániť oveľa viac ako doteraz. Na druhej strane si však na svoje prišli aj konšpirátori.

Ich centrom pozornosti sa stal nový americký prezident Joe Biden či Bill Gates. Podľa konšpirátorov práve oni stoja za treskúcou zimou v Texase.

Jeden zo zástancov tohto názoru, Scott L. Biddley, uviedol, že sneh a zima majú byť vojnou a útokom na Texas. To mal spôsobiť Biden tak, že zmenil dýzové prúdenie a modifikoval počasie za účelom zvýšenia zrážok.

Billa Gatesa zas podozrievajú z toho, že za „falošný sneh“ môže práve on. Nedávno totiž informoval o tom, že prispel na Harvardský klimatický projekt. Ten sa má zaoberať spôsobmi, ako stlmiť slnko v snahe spomaliť klimatické zmeny.

@harrisonav

#fyp #snow #government #govermentsnow #fakesnow #viral

♬ Intro - The xx

Množstvo ľudí na sociálnych sieťach si preto myslí, že tento projekt môže za mrazivé počasie v Texase. Na sociálnej sieti TikTok to „dokazujú“ prostredníctvom videí. Na nich urobia zo snehu guľu a snažia sa ju roztopiť prostredníctvom fénu alebo zapaľovača.

Prirodzene sa však takáto snehová guľa za tak krátky čas neroztopí, čo vysvetlili aj samotní vedci. Proces neroztopenia sa dá vysvetliť skrz pojem sublimácia. Za čierne zafarbenie snehu zas môžu sadze zo zapaľovača, ktoré sa na snehu držia ako na filtri.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd