Zabudnite na extrémne horúčavy. Blíži sa séria búrok

Peter Minárik
Extrémne horúce dni čoskoro vyvrcholia. Doteraz boli na dennom poriadku horúčavy. Už čoskoro však budú búrky

Séria extrémne horúcich dní, ktoré do Európy prinášali historické rekordy čoskoro skončí. Taktiež by aspoň čiastočne malo skončiť sucho a veľké riziko požiarov. Vyhliadky sľubujú ochladenie a zrážky. Tie prinesú už nasledujúce dni búrky, ktoré však môžu byť aj intenzívnejšie.

 

Do našej oblasti vrcholí od juhu prílev veľmi teplého vzduchu. Cez strednú Európu však už dnes začne postupovať studený front, ktorý prinesie búrky do Nemecka, Francúzska, Álp, Poľska aj západného Česka. U nás zajtra pred týmto frontom vyvrcholia horúčavy a počas dňa prídu búrky.

 

V priebehu štvrtka môžu byť búrky aj intenzívnejšie. Počas piatka treba opäť počítať s búrkami a to najmä na severe územia. Na celom území však už bude chladnejšie a teploty sa dostanú maximálne do +33°C.

Ďalšie búrky nás potom čakajú počas víkendu.

Pred nami sú tak ešte dva horúce dni. Potom prídu vytúžené zrážky po ktorých už mnohí bažia. Budúci týždeň sa zdá byť opäť letný, ale nie horúci. Teploty by sa mali pohybovať maximálne do +30°C, čo sú priateľnejšie teploty ako v uplynulých dňoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd