Začalo pršať. V Rakúsku už začína snežiť. U nás začne snežiť okolo poludnia

Peter Minárik

Počasie už v týchto chvíľach začína ovplyvňovať tlaková níž, ktorá prináša dážď. Už o niekoľko hodín sa však dážď začne meniť na sneženie a začne sa vytvárať snehová pokrývka.

Avizovaná zmena v charaktere počasia sa blíži a príde na naše územie už o niekoľko hodín. Aktuálne na našom území prší, ale v Rakúsku sa už aj v nižších polohách začínajú objavovať snehové vločky.

Dážď sa na sneženie začne meniť aj na našom území a udeje sa tak už o niekoľko hodín. Situácia sa začne komplikovať vo večerných hodinách, kedy sa začne vytvárať súvislá vrstva snehu.

Jadranka začína prinášať sneženie

Snehové vločky sa už v týchto chvíľach objavujú v Slovinsku, či na juhu Rakúska. Na východe Rakúska, vrátane Viedne ešte aktuálne prší, ale už o chvíľu sa aj tu začnú kvapalné zrážky meniť na snehové.

Nad Rakúsko totiž začína prenikať studený vzduch od severozápadu a práve ten spôsobí pokles teplôt a zmenu skupenstva zrážok.

Na poludnie bude snežiť už na mnohých miestach východného Rakúska a práve okolo poludnia sa sneženie začne rozširovať aj nad naše územie.

Najskôr začne snežiť na Záhorí a v Bratislave

Sneženie sa popoludní začne rozširovať aj nad naše územie. Prvé snehové vločky sa objavia na Záhorí už krátko po poludní, pričom postupne sa rozsneží na celom Záhorí.

Snehové vločky sa neskôr začnú objavovať aj v okolí Bratislavy, na Myjavsku, či na krajnom severozápade a vo večerných hodinách začne snežiť aj na ďalších miestach severozápadného Slovenska.

Snehová pokrývka sa začne vytvárať predovšetkým vo večerných hodinách, kedy teploty na našom území začnú klesať k bodu mrazu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd