Začiatok JARI prinesie skôr ZIMU

Peter Minárik
Nedeľa. Obvykle je to posledný deň týždňa a aj víkendu. Tá aktuálne je však začiatok meteorologickej jari.
Okrem toho, že si v kalendári obraciate nový mesiac sa obracia aj počasie. Oficiálne 1. marca začína meteorologická jar, čo znamená, že zima by mala končiť a k moci by sa malo dostať slnečnejšie a teplejšie počasie s teplotami aj okolo +20°C. No takéto počasie nás určite nečaká. V najbližších dňoch sa nám totiž opäť ukáže zima.

Zmenu prinesie pondelok
Dôvodom zimného počasia bude studený front, ktorý v priebehu pondelka bude postupovať cez naše územie. Za ním začne do našej oblasti okolo brázdy nízkeho tlaku, ktorá sa rozkladá nad severnou Európou prúdiť od západu až severozápadu chladnejší vzduch.

V pondelok sa tak pripravte na zamračené počasie s dažďom. Snežiť bude len na horách.
Už v utorok sa však rozfúka a ochladí sa. Denné teploty sa však budú pohybovať ešte na pomerne vysokých hodnotách od +3 do +8°C. Chladnejšie bude len na severe, kde bude slabo nad nulou.
Až do stredy očakávajte premenlivé počasie so snehovými prehánkami, ktoré sa vyskytnú najmä na severe územia.

Najchladnejší by mal byť piatok
Záver pracovného týždňa zrejme prinesie najnižšie teploty. Cez deň by mali vystúpiť len na 0 až +5°C. Na severe by sa mal vyskytnúť slabý celodenný mráz. V noci teploty poklesnú na +1 až -7°C.

Zároveň by piatok mohol byť vrcholom zimy. Vyhliadky totiž naznačujú, že sa od víkendu začne otepľovať a v tom nasledujúcom týždni je možné, že si to denné teploty zamieria až nad +15°C.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd