Začiatok týždňa bude premenlivý, ale koniec mesiaca prinesie husté sne

Peter Minárik
Víkend potešil deti predovšetkým na západnom a severnom Slovensku. Na mnohých miestach tu napadol sneh. Naopak, nedočkali sa zatiaľ na východe.
Víkendové počasie určite potešilo mnoho detí na západnom a severozápadnom Slovensku, kde po dlhšej dobe prišlo sneženie a to pomerne intenzívne. Najviac snehu spadlo v oblasti Kysúc a potom v oblasti Žitného ostrova. Tu zároveň počasie spôsobilo najväčšie komplikácie.
Na cestách sa totiž vplyvom vetra tvorili snehové jazyky a záveje, ktoré komplikovali nielen cestnú, ale aj železničnú dopravu medzi Bratislavou a Komárnom.

Ďalšie sneženie prinesie front v utorok
Sneženie k nám opäť zavíta v utorok. Prinesie ho postupujúci oklúzny front. Netreba však očakávať výdatnejšie sneženie. Napadne len zopár centimetrov a aj to predovšetkým v severozápadnej polovici územia. Na východ sa dostanú maximálne ,,omrvinky,,.

Výraznejšia vlna na konci mesiaca
Pomerne zaujímavá zhodna nastáva pri výpočtoch numerických modelov na koniec mesiaca. Zo Severného mora totiž priamo do centrálnej Európy vpadne tlaková níž. Tá by mala priniesť pomerne výrazné snehové komplikácie do mnohých štátov Európy. Očakáva sa husté sneženie a silný vietor. Nepriaznivé zimné počasie by malo zavládnuť aj na našom území. Detaily budeme v nasledujúcich dňoch upresňovať
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd