Začiatok týždňa hmlistý, ale aj teplý

Peter Minárik
Pred nami je ďalší týždeň. Ten prinesie síce ochladenie, ale prvé pracovné dni budú ešte prevažne teplé.
Po pomerne príjemnom jesennom víkende začne s podobným duchom počasia aj nový pracovný týždeň. Počasie aj naďalej bude zostávať pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku v rámci ktorého bude do našej oblasti prúdiť relatívne teplý, ale aj vlhší vzduch.

Práve vlhší vzduch bude spôsobovať vznik ranných hmiel. Hmly treba očakávať v pondelok a v utorok a to predovšetkým v západnej polovici územia. V priebehu dopoludnia sa hmly začnú rozpúšťať a vykuknúť ojedinele môže aj slnko. Väčšinou však bude na oblohe pomerne dosť mrakov. Pozitívnou správou však je, že teploty nepôjdu príliš nadol. Denné maximá sa budú pohybovať až okolo +20°C.

V utorok však počasie na strednom a východnom Slovensku pokazia zrážky. Tie postúpia od juhu, a tak sa v utorok treba pripraviť na pomerne zamračený a aj upršaný deň.

Zmena počasia príde v stredu. Do našej oblasti vpadne chladnejší vzduch. Na celom území okrem toho bude pršať. Na naše hory sa vráti zima a bude snežiť.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd