Začiatok týždňa prinesie oblačné počasie. Miestami sa vyskytnú prehánky či dážď

Dominik Cenkner

Vstupujeme do druhého augustového týždňa, a čo sa počasia týka, tak to bude príjemné. Aj dnes si totiž oddýchneme od horúčav a miestami dokonca môže aj spŕchnuť.

Počasie u nás bude dnes ovplyvňovať okraj tlakovej výše, ktorý k nám bude zasahovať od severozápadu. Okrem toho sa bude nad karpatskou oblasťou vlniť rozpadávajúci sa studený front.

Pondelok preto prinesie zväčša polooblačné až oblačné počasie. Prechodne sa môže oblačnosť zväčšiť a bude zamračené.

Ojedinele treba počítať s prehánkami alebo dažďom. Vyskytnúť by sa mohli na niektorých miestach západného, stredného i východného Slovenska.

Vo večerných hodinách sa môžu vyskytnúť aj búrky. Niektoré z modelov ich predpovedajú na pomedzí Banskobystrického a Žilinského kraja.

Horúčavy zatiaľ nehrozia, miestami bude ale veterno

Maximálna denná teplota dnes vystúpi zväčša od +24 °C do +30 °C. Miestami bude aj chladnejšie.

Teplota niekde nevystúpi ani do +20 °C, a to najmä na severe či krajnom západe. Tam sa očakáva +18 °C až +24 °C.

Vietor bude fúkať prevažne slabý. Na východe sa očakáva severný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s (30 km/h). V nárazoch až do 13 m/s (45 km/h).

S podobným charakterom počasia možno počítať aj v ďalších dňoch. Zmena nastane v závere týždňa, kedy sa očakáva oteplenie a teploty nad +30 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd