Začiatok týždňa prinesie vydatnejšie zrážky. Druhá polovica nastolí sl

Peter Minárik
Prvá polovica októbra bola usmoklená a upršaná. Upršané počasie zavládne aj na začiatku týždňa. Druhá polovica však prinesie konečne slnečné počasie.

Aj začiatok nového týždňa prinesie do našej oblasti poriadne upršané počasie. Postará sa o to ďalšia tlaková níž, ktorá sa prehlbuje nad Jadranom, kde opäť prinesie aj výraznejšie zrážkové úhrny. Táto tlaková níž sa v prvých dňoch tohto týždňa bude presúvať cez Balkán, Maďarsko, Ukrajinu až nad Pobaltie. Jej stred tak bude veľmi blízko nášmu územiu, čo znamená, že aj vo výraznej miere svojou zrážkovou činnosťou ovplyvní počasie u nás.

Dnešný deň zostane zamračené počasie a najmä na západnom a strednom Slovensku sa rozprší, pričom zrážky na západe môžu byť aj výdatnejšie.

V priebehu utorka začne tá najvýraznejšia zrážková činnosť pomaly migrovať zo západného Slovenska, cez južné Slovensko až nad východ nášho územia. Na severozápade sa očakáva zrážok najmenej a postupne ustanú zrážky aj na západnom Slovensku. Do našej oblasti však začne prúdiť o niečo chladnejší vzduch, a tak sa v polohách nad 1000 metrov môžu objaviť aj zrážky snehové.

V stredu sa budú zrážky vyskytovať už len v podobe prehánok a to predovšetkým na severe územia. V ďalších dňoch zrážok výraznejšie ubudne a začne sa zmenšovať aj oblačnosť.

ANIMÁCIA: Vývoj zrážkovej činnosti nad Európou nasledujúce dni

Vyhliadka, ktorú nájdete TU naznačuje, že už počas víkendu dostane počasie pod kontrolu mohutná tlaková výš, ktorá zavládne nad Európou niekoľko nasledujúcich dní. Tento týždeň tak prinesie ešte vlahu, ktorá poteší hubárov, ktorí prinesú ďalšie perfektné kúsky z lesa, ale počas víkendu by si mali prísť na svoje aj milovníci Slnka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd