Začína chladnejšie BABIE LETO. Nezaprší však a slnečno bude minimálne

Peter Minárik
Po pomerne sychravom víkende sa črtá stabilný charakter počasia a ten by na našom území mal zotrvať minimálne celý týždeň.

Jasno až polojasno a skoro tak isto.... aj takto bude znieť predpoveď tento týždeň. Po sychravom počasí totiž na našom území zavládne stabilné a počas dňa aj slnečné počasie. Ideálne počasie znepríjemnia len nižšie teploty, ktoré budú obzvlášť nízke najmä v noci. V dolinách a kotlinách totiž môže aj mrznúť.

Nad Severným morom sa zvýrazňuje tlaková výš, ktorá ovplyvňuje počasie v celej severnej polovici Európy a už aj u nás. Počas tohto týždňa sa táto tlaková výš začne presúvať cez vnútrozemie, naše územia nad Ukrajinu a postupne sa tu začne vypĺňať. Poloha tlakovej výše, severozápadne od nášho územia veští, že k nám bude prúdiť chladnejší vzduch od severovýchodu. To sa zmení až počas nasledujúceho víkendu, kedy sa dostaneme na zadnú stranu tlakovej výše.

ANIMÁCIA: Najskôr bude do našej oblasti prúdiť chladnejší vzduch. Teplejší príde cez víkend

Posledné septembrové dni tak na našom území budú jasné až polojasné. Na severe môže byť viac oblačnosti. Počas dňa teploty vystúpia na +12 až +18°C, na severe môže byť aj chladnejšie. V priebehu noci budú klesať teploty na +7 až +3°C, ale na severe aj pod bod mrazu.

Štvrtok a piatok, čiže prvé októbrové dni sa budú niesť v znamení slnečného počasia s podobnými teplotami počas dňa len do +20°C.

Víkendové počasie však už bude príjemnejšie. Pri jasnej oblohe teploty budú v noci klesať na +12 až +5°C a počas dňa vystúpia teploty na +17 až +23°C. Ideálne počasie narušia len ranné a dopoludňajšie hmly. Víkend by sa tak mal niesť v znamení babieho leta.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd