Začína snežiť. Na východe naberá na sile vietor

Peter Minárik

Do našej oblasti sa prepadáva veľmi studený vzduch, vďaka čomu na našom území začína klesať hranica sneženia. Tá sa začína dostávať pod výšku 500 m n.m.

Počasie na našom území už naplno ovplyvňuje front, ktorý sa na našom území začína vlniť, čo spôsobuje zrážky, ktoré budú v nadchádzajúcich hodinách aj výraznejšie. Vďaka prílivu chladnejšieho vzduchu začína na našom území klesať hranica sneženia.

V týchto chvíľach sa hranica sneženia pohybuje aktuálne na výške zhruba 600 metrov, no táto hranica začne klesať a v nasledujúcich hodinách poklesne ešte viac. V noci by sa mala dostať až na úroveň 400 metrov.

Spolu s tým sa začína na našom území aj ochladzovať. V týchto chvíľach mrzne napríklad na Orave, na Donovaloch, v Tatrách, v Telgárte. Teploty slabo nad nulou sú na Kysuciach, či napríklad v Modre.

Zatiaľ čo na celom území sa ochladzuje, tak na východe začína silnieť vietor, ktorý už presahuje nárazy aj 60 km/h. Zatiaľ najsilnejší poryv vetra bol zaznamenaný v Milhostove a to na úrovni 76 km/h. 

Aktuálne nám tak klesá hranica sneženia, klesajú teploty a na východe silnie vietor, pričom na celom území sa vyskytujú zrážky. Ich polohu môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd