Začne výdatne pršať. Rýchlo topiaci sa sneh zvýši hladiny

Peter Minárik

V nadchádzajúcich hodinách nás čaká mimoriadne nepriaznivé počasie, ktoré prinesie dážď aj do najvyšších polôh. Kombinácia topiaceho sa snehu s dažďom zvýši hladiny tokov.

Počasie na našom území bude pod vplyvom rozsiahlej oblasti nižšieho tlaku vzduchu, ktorá bude do našej oblasti prinášať nielen teplé, ale aj vlhké počasie. V nadchádzajúcich hodinách nás čaká výrazný dážď, ktorý zasiahne aj naše hory.

Výdatný dážď zasiahne predovšetkým stredné Slovensko, kde môže za sobotu spadnúť 20 až 30 mm zrážok. Najdaždivejšie by však malo byť v oblasti Nízkych Tatier. Tu sa očakáva, že by mohlo spadnúť až 50 mm zrážok.

Intenzívne zrážky, ktoré nás v nadchádzajúcich hodinách čakajú v kombinácii s oteplením, v dôsledku ktorého sa bude topiť sneh spôsobia rast vodných tokov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd