Zajtra budú búrky silnejšie zasiahnu aj západ Slovenska

Zajtra budú búrky silnejšie zasiahnu aj západ Slovenska
Ľubomír Franko

Počas zajtrajšieho dňa očakávame búrky na viacerých miestach. Vyskytnú sa aj na západe a budú aj intenzívne. Priniesť by mali najmä krupobitie a nárazový vietor. 

Počas zajtrajšieho dňa sa bude cez naše územie presúvať studený front. Pre ním k nám vyvrcholí prílev teplého a vlhkého vzduchu od juhu. Front prinesie intenzívne búrky, ktoré môžu priniesť krupobitie, prívalové zrážky a silný vietor. 

V teplom a vlhkom vzduchu sa k nám front dostane okolo poludnia. Búrky sa už okolo poludnia očakávajú v západnej polovici Slovenska. Postupne sa v popoludňajších hodinách presunú ďalej nad stredné a podvečer aj nad východné Slovensko. 

Búrky budú intenzívne s krúpami a vetrom

Búrky budú sprevádzané prívalovými zrážkami, krupobitím ale aj silným nárazovým vetrom. Nebezpečné prejavy hrozia na celom území, najmenšia šanca na búrky bude v oblasti Podunajskej nížiny. 

Viac info prinesieme zajtra dopoludnia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd