Zajtra dorazia nad naše územie intenzívnejšie búrky

Peter Minárik

Cez naše územie začne počas noci postupovať studený front, ktorý prinesie od rána až do zajtrajšieho večera vlnu búrok, ktoré zasiahnu mnohé miesta nášho územia.

Dnes sa nad našim územím vytvárali takzvane predfrontálne búrky, ktoré vznikali v teplom a vlhkom vzduchu. Zajtrajší charakter búrok však už bude o niečom iný.

Búrky sa totiž budú vytvárať na postupujúcom studenom fronte, za ktorým začne do našej oblasti prenikať chladnejší vzduch. Studený front, tak prinesie aj dynamiku, ktorá dnes chýbala.

Búrky sa tak budú zhlukovať do väčších celkov a počas dňa sa očakáva, že sa na strednom Slovensku vytvorí búrková línia, ktorá bude postupovať smerom nad východné Slovensko.

Na čele tejto búrkovej línie bude dochádzať aj k prechodnému zosilneniu vetra. Búrky by sa však už od ranných hodín mali vyskytovať v oblasti západného Slovenska.

Búrková aktivita tak počas zajtrajšieho dňa bude výrazne vyššia. V západnej polovici územia hrozia búrky najmä dopoludnia a popoludní by tu malo pršať. Vo východnej polovici čakajte búrky už od predpoludnia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd