Zajtra sa môžu ukázať prehánky. Viac zrážok dorazí cez víkend

Zajtra sa môžu ukázať prehánky. Viac zrážok dorazí cez víkend
Ľubomír Franko

Počasie sa posledný týždeň nieslo v kľudnom duchu. Pozorovali sme niekoľko po sebe idúcich slnečných dní, ktoré boli aj teplotne nadpriemerné. Charakter počasia sa už zajtra zmení, očakávame viac oblačnosti a prehánky. Viac zrážok príde cez víkend.

Počas zajtrajšieho dňa sa z oblasti Britských ostrovov rozšíri do oblasti Stredozemného mora brázda nízkeho tlaku vzduchu. Po jej prednej strane začne do oblasti strednej Európy prúdiť teplý, no najmä vlhký vzduch.

Zatiaľ čo v Alpách očakávajú mimoriadne úhrny zrážok, u nás bude zajtra ešte počasie kľudné. Očakávame spočiatku jasné až polojasné počasie, počas dňa sa postupne zamračí. Najmä popoludní sa už ojedinele môžu vyskytnúť prehánky a to najmä v Nitrianskom kraji a na strednom Slovensku.

Víkend prinesie viac zrážok, vyskytnúť sa môžu aj búrky

V závere pracovného týždňa sa bude v oblasti severného Talianska vyskytovať tlaková níž vo vyšších vrstvách ovzdušia. Tá sa počas soboty a nedele presunie ďalej nad východ Maďarska, kde sa začne vypĺňať. 

V sobotu preto očakávame najmä na západnom a strednom Slovensku občasný dážď alebo dážď, ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky. V nedeľu očakávame podobné počasie, na celom území oblačno s prehánkami a občasným dažďom. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd