Zajtra sa výrazne ochladí. Pozor aj na silný VIETOR

Ľubomír Franko

Víkend bude na mnohých miestach výrazne chladnejší ako záver pracovného týždňa. Očakávame nielen ochladenie, ale aj silný nárazový vietor.

Počas zajtrajšieho dňa bude počasie ovplyvňovať mohutnejúca tlaková výš so stredom nad Škandináviou. Zároveň sa bude nachádzať nad východným Ruskom oblasť nižšieho tlaku vzduchu. Medzi týmito tlakovými útvarmi vznikne nad naším územím výrazný tlakový gradient a zosilnie k nám prílev suchého a chladného vzduchu od severu. 

Zatiaľčo dnešné maximá dosiahli od +20,9 °C na Orave po +29,9 °C v Mochovciach, zajtrajší deň bude približne o 5 °C chladnejší. Najteplejšie bude na západe Slovenska, kde sa teploty vyšplhajú na +21 až +25°C. Na strednom Slovensku bude podstatne chladnejšie a to najmä v severných okresoch a na Horehroní, kde maximálna denná teplota vystúpi len na +14 až +19°C. Východ bude takisto podstatne chladnejší, od +15 °C na Spiši po +21 °C vo Východoslovenskej nížine.

Okrem ochladenia nás čaká aj silný nárazový vietor. Ten bude fúkať od severu rýchlosťou 18 až 23 m/s a to najmä na západe a východe Slovenska, no takisto aj na horách. Zrážky sa v suchom vzduchu neočakávajú, no ojedinele sa môžu vytvoriť slabé prehánky. Celkovo však bude takmer jasno až polojasno, v severných okresoch stredného a východného Slovenska bude polooblačno až oblačno.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd