Západné pobrežie Mexika zasiahli silné dažde. Vyžiadali si tri obete

Zuzana Macháčová

Západné pobrežie Mexika zasiahli silné dažde. Prudké lejaky spôsobili záplavy a zosuvy pôdy. V meste Tijuana zosuv bahna zavalil dom a spôsobil smrť dvoch detí. Tretia obeť zahynula, keď ju prívalová voda zmietla s autom.

Mexický štát Dolná Kalifornia zasiahli v pondelok prívalové dažde. Tento jav spôsobil obzvlášť veľké škody v oblastiach pozdĺž pobrežia Tichého oceánu vrátane Tijuany, najväčšieho mesta v regióne.

Silné dažde v Mexiku, zdroj: PAP/EPA/Alejandro Zepeda
Silné dažde v Mexiku, zdroj: PAP/EPA/Alejandro Zepeda

Zrútené budovy, prevrátené ploty

Ako informoval Salvador Cervantes Hernandez, záchranné služby prijali 51 hlásení týkajúcich sa následkov silných dažďov. V Tijuane došlo k niekoľkým zosuvom pôdy, ktoré spôsobili zrútenie obytného domu. Pri nehode zomreli dve deti.

Hasičský zbor v Tijuane hlásil aj niekoľko ďalších zásahov. Lavíny vody a bahna uväznili štyroch motoristov v ich autách. Stĺpy vysokého napätia a ploty sa prevrátili na ulice a domy. V meste Rosarito na juhu krajiny strhla rozvodnená rieka auto. Záchranári našli vozidlo a telo vodiča.

Silné dažde v Mexiku, zdroj: PAP/EPA/Alejandro Zepeda
Silné dažde v Mexiku, zdroj: PAP/EPA/Alejandro Zepeda

V dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok bolo v pondelok v niektorých častiach štátu zrušené školské vyučovanie. Zlé poveternostné podmienky sú dôsledkom studeného frontu.

Mexická národná meteorologická služba Conagua oznámila, že obdobie výdatných zrážok v oblasti Dolnej Kalifornie potrvá minimálne do štvrtka. V stredu sa však očakáva, že zrážky na chvíľu ustanú a obyvatelia štátu si oddýchnu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd