Zatiaľ žiadne Babie leto. Počasie bude ako na hojdačke

Peter Minárik

Vyhliadka počasia na nasledujúce dva týždne nenaznačuje, že by sa na naše územie chystalo Babie leto. Teploty budú ako na hojdačke.

Iste si mnohí z Vás pamätajú prelom uplynulej zimy a jari. V apríli prišlo výrazné oteplenie a teploty sa šplhali až k hranici +30 °C. Na našom území bol potvrdený najteplejší apríl v histórii meraní a jarnej lyžovačky sme si takmer neužili, nakoľko teploty extrémne rýchlo roztopili sneh.

Zo zimy sme sa tak dostali rovno do leta a uplynulé dni pripomínajú skôr to, že sme sa z leta rýchlo dostali do druhej polovice jesene.

Nasledujúce dni sa očakáva počasie, ktoré bude veľmi premenlivé. Striedať sa budu teplejšie prúdenia s chladnejšími severozápadnými a teploty budú doslova lietať hore-dole.

Vyhliadka počasia nenaznačuje, že by malo prísť Babie leto. Čo však vyzerá jednoznačnejšie je, že mrazy nás čakajú čoraz častejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd