Záver prázdnin prinesie vyvrcholenie letného počasia. Čaká nás veľa sl

Peter Minárik
Školákom odbíjajú posledné dni prázdnin a zároveň odbíjajú aj posledné dni meteorologického leta. To sa rozlúči opäť horúcim počasím

Včerajší prechod studeného frontu potešil predovšetkým obyvateľov severozápadného Slovenska. Tu spadlo do 5 do 10 mm zrážok. Naopak východ sa dočkal zanedbateľných zrážok a zrážkový úhrn sa opäť prehĺbi a v nasledujúcich dňoch sa trend nezmení. Na východe chýba už viac ako 100 litrov vody na m2 v porovnaní s dlhodobým priemerom.

 

Až do konca augusta bude na našom území panovať ustálené, letné počasie. Už dnes očakávajte na celom území prevažne jasné až polooblačné počasie. Priamo v našej oblasti sa totiž bude zvýrazňovať tlaková výš, ktorá sa v nasledujúcich dňoch presunie nad východnú Európu, a tak po jej zadnej strane bude do našej oblasti od juhu prúdiť veľmi teplý vzduch. Ortuť teplomera sa vyšplhá vysoko nad +30°C.

ANIMÁCIA: Otepľovať sa bude postupne

Meteorologické leto končí 31. augusta a s ním by malo skončiť aj extrémne teplé a suché počasie. Vyhliadky na začiatok septembra naznačujú vlhšie a chladnejšie počasie.

Detailnejšiu vyhliadku na september nájdete TU. Využite teda posledné horúce dni a oddýchnite si najlepšie niekde pri vode.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd