Zelený štvrtok môže byť biely a mrazivý. Veľkonočný pondelok však už s

Peter Minárik
Vyhliadka na Veľkú noc sa začína formovať. Úvod sviatkov by mal byť studený, no dievčatá budeme oblievať pri teplom, jarnom počasí.

Štvrtok a piatok priniesol na naše územie príjemné a slnečné počasie. Víkend však bude v znamení ochladenia a Veľkonočné upratovanie tak už také príjemné vonku nebude. Nad Ruskom sa totiž nachádza tlaková níž okolo ktorej prúdi do východnej Európy studený vzduch. Ten prináša do viacerých východoeurópskych štátov a najmä do Ruska sneženie a mrazy. Nás tento studený vzduch zasiahne len svojim okrajom.

Počas víkendu sa maximálne denné teploty na našom území budú pohybovať od +5 do +11°C, pričom na severe môže byť chladnejšie. Sobota bude v znamení polooblačného až oblačného počasia s možnými snehovými zrážkami na severe, no v nedeľu už zavládne opäť slnečné počasie.

Úvod týždňa prinesie zrážky

Štart nového týždňa bude v znamení oblačnej oblohy so zrážkami. Stále sa však budeme nachádzať v chladnejšom vzduchu, a tak hranica sneženia bude ležať pomerne nízko.  V pondelok a v utorok poklesne hranica sneženia v noci na 300 až 400 metrov a počas dňa bude stúpať na 700 až 800 metrov. Výraznejšie ochladenie sa však črtá s príchodom Veľkej noci.

Zelený štvrtok môže byť biely

Nad Rumunsko a Ukrajinu by sa totiž mala nasunúť tlaková níž, okolo ktorej by k nám z Ruska mal preniknúť studený vzduch. Tento studený vzduch však neprenikne len k nám, ale až do západnej Európy.

Na Zelený štvrtok sa predbežne na západnom a strednom Slovensku očakáva prevažne jasné až polojasné počasie, ale na východe a severe územia bude oblačnosti viac a tu sa aj v nižších polohách môžu vyskytnúť snehové zrážky. Teploty počas štvrtka budú poriadne nízko a vystúpia len na +2 až +7°C, na severe bude okolo nuly.

Očakávané maximálne teploty vo štvrtok

Záver Veľkej noci však bude teplý

Počas Veľkej noci by sa však situácia mala začať meniť. Chladnejšie prúdenie z Ruska by malo vystriedať teplejšie z Afriky. Na Veľkonočný pondelok sa predbežne očakáva polooblačné počasie s teplotami, ktoré môžu stúpať až nad +15°C.

V nasledujúcich dňoch by malo otepľovanie pokračovať a teploty by dokonca mohli vystúpiť až nad +20°C.

 Detailnejšiu predpoveď do konca marca nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd