Žena musí susedke zaplatiť takmer 300 tisíc eur. Všetko kvôli popadaným jablkám

Dominik Cenkner

Jeseň je obdobie, ktoré mnohí považujú za najkrajšie v roku. Lenže je to aj obdobie, kedy je v záhradách pomerne veľa práce, keďže všetko treba pripraviť na zimu. A práve to sa stalo predmetom sporu dvoch susediek v Británii.

Práve tam sa dostal k súdu dlhoročný spor dvoch žien, ktoré sa na prvý pohľad súdili pre úplne banálnu vec. Išlo o popadané jablká.

Susedky z radových domov v grófstve Surrey sa dlhé roky nemohli dohodnúť na tom, ako riešiť problém s jabloňou, z ktorej na pozemok jednej z nich padali stovky jabĺk a hnili.

Sudca nakoniec skonštatoval, že spor vyústil do šikany a rozhodol o poriadne vysokom odškodnom. To sa pohybuje okolo 12 tisíc libier, ale spolu s ďalšími poplatkami na súde ide o poriadne vysokú sumu.

Takéto spory sa riešia aj na Slovensku

Antoinette Williams, ktorá problém s jablkami odmietala riešiť, začala dokonca svoju susedku šikanovať. Sudca preto uznal, že jej správanie bolo naprosto abnormálne a znepokojivé.

Kvôli tomu tak musí susedke zaplatiť spolu takmer 300 tisíc eur. Navyše sa musela zaviazať, že strom nechá odborne prerezať.

Ak sa vám takýto spor zdá smiešny, vedzte, že aj na Slovensku sa riešia podobné „problémy“.

Každý majiteľ je však povinný starať sa o svoj pozemok tak, aby nenarúšal spolunažívanie svojich susedov.

V prípade, že vlastníte nejaký strom, ker, či rastliny, ktoré presahujú na pozemok suseda, radšej sa s ním dohodnite, ako budete postupovať v čase zberu plodov. Predídete tak možno aj súdnemu sporu a odmenou vám budú aj dobré susedské vzťahy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd