Zima je tu! Dnes sme sa zobudili do prvého zimného rána. Aké prinesie počasie?

Veronika Salayová

Dnes sa začína meteorologická zima. Aj keď počasie za oknami našich domovov zimu ešte príliš nepripomína, toto sa v priebehu ďalších dní a týždňov zmení...

November je definitívne za nami a máme tu prvý december. Týmto dňom sa na severnej pologuli začína meteorologická zima.

Kým tá astronomická začína až o pár týždňov, dnes začína zima z hľadiska meteorológie, kde sa za zimné mesiace považujú december, január a február. 

Aj keď sme sa dnes zobudili do prvého zimného rána, počasie za oknami našich domovov je stále skôr jesenné ako zimné, čomu zodpovedajú aj denné teploty. Oproti včerajšku dnešok výraznú zmenu v počasí neprinesie.

Prvý december ešte zmenu neprinesie

Dnes nás čaká jasné až polojasné počasie s maximálnymi dennými teplotami až do +8 °C. Ráno si treba dať pozor na hmly a poľadovicu.

Čo sa týka zrážok, tie budú dnes iba minimálne. Objaviť sa môže mrholenie, ale aj slabé sneženie, avšak to iba vo vyšších polohách. 

Ochladenie nás čaká už v piatok, kedy teploty na našom území poklesnú a objaviť sa môže sneženie aj v nižších polohách, najmä vo večerných hodinách. Nepôjde však o veľmi výrazné sneženie. 

Viac ochladení a snežení sa dozviete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd