Zima sa na hory vrátila. Chladnejšie počasie zotrvá

Peter Minárik
Za pomerne výrazným studeným frontom sa dnes ochladilo vo viacerých štátoch Európy. Na hory sa vrátila zima.
V priebehu utorka postúpil cez naše územie výrazný studený front, ktorý predovšetkým na západné a severozápadné Slovensko priniesol búrky a zrážky. Za týmto frontálnym systémom začal do našej oblasti prúdiť chladnejší vzduch.

Chladnejší vzduch sme pocítili na celom našom území. V porovnaní s utorkom sa ochladilo aj o viac ako 10°C. V najteplejších lokalitách Slovenska sa teplota pohybovala okolo +12°C. Na severe bolo len okolo +5°C.

V chladnejšom severozápadnom prúdení sa dnes vytvárali na viacerých miestach prehánky. Tie boli na horách vo forme snehu. Snehové zrážky sa na hory vrátili aj do viacerých iných štátov Európy.

Perinbaba poprášila aj naše hory. Na Chopku a na Lomnickom Štíte sa teplota pohybovala výrazne pod bodom mrazu a počas dnešného dňa tu snežilo. Výraznejšie snehové zrážky zaznamenali v Nemecku.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd