Zima sa opäť vracia. Príde aj celodenný mráz

Peter Minárik
So začiatkom februára prišiel na naše územie odmäk a snehu výrazne ubudlo. Nasledujúce dni však prinesú ochladenie a návrat chladnejšieho počasia.

Uplynulý víkend priniesol na naše územie mimoriadne vysoké teploty. Sobota priniesla na Štrbské Pleso teploty až nad +8°C a včerajší deň priniesol na západ nášho územia teploty, ktoré sa šplhali až nad hranicu +10°C, čo je na začiatok februára mimoriadne veľa. Najteplejšie bolo v Bratislave, kde sa teplota dostala až na +12°C.

Teplejšiemu počasia a výraznému odmäku je však nasledujúce dni koniec. Do našej oblasti sa opäť prepadne chladnejší vzduch, ktorý prinesie ochladenie.

Ochladenie dorazí od severovýchodu

Prvý deň nového týždňa prinesie na celé naše územie prevažne oblačné až zamračené počasie. Na západnom a južnom Slovensku sa postupne na mnohých miestach rozprší. V priebehu popoludňajších a večerných hodín začne do našej oblasti od severovýchodu prenikať studený vzduch.

Ten k nám už v noci na utorok prinesie ochladenie a na väčšine územia sa v noci čaká mráz. 

Hranica sneženia poklesne

S ochladením, ktoré dorazí nad naše územie v noci na utorok bude súčasne na našom území klesať hranica sneženia. Tá do utorňajšieho rána poklesne na celom našom území do nížin. 

V utorok počas dňa očakávajte prevažne premenlivé počasie, ktoré prinesie najmä do južných, severných a východných okresov Slovenska sneženie alebo snehové prehánky. 

V stredu celodenný mráz

Ochladzovanie bude pokračovať aj v stredu. Tá by mala byť súčasne aj najchladnejšia. Celodenný mráz sa očakáva na takmer celom našom území.

V nasledujúcich dňoch sa oblačnosť zmenší, ale teploty budú stále zimné a pohybovať sa budú na priemerných úrovniach.

Vývoj počasia na nasledujúce dni si pozrite vo vyhliadke TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd