Zima sa vráti najskôr až na konci februára

Peter Minárik
Predpovede naznačujú, že druhá februárová dekáda bude zrážkovo výrazne podpriemerná. Čaká nás totiž prevažne jasné až polojasné počasie bez zrážok.
Na našom území, ale aj v mnohých štátoch Európy zavládlo stabilné slnečné počasie. Môže za to rozsiahla oblasť tlakove výše, ktorej stred sa nachádza nad Ukrajinou a bude tu zotrvávať aj v najbližších dňoch. Počasie sa minimálne do budúceho víkendu výrazne nezmení.

Pred nami je víkend a ten v porovnaní s predchádzajúcimi dňami prinesie menej hmiel a nízkej oblačnosti. Na celom našom území bude prevládať prevažne jasné až polojasné počasie s teplotami, ktoré sa počas dňa budú dostávať na +2 až +8°C a v priebehu noci na celom území poklesnú pod bod mrazu.
Výrazné mrazy nám však nehrozia, nakoľko bude do našej oblasti prúdiť vzduch od juhu, a tak to bude aj v priebehu nasledujúceho týždňa.

Na zmenu, prípadne na návrat zimného počasia musíme vyčkať až na poslednú dekádu tohto mesiaca, kedy by sa do našej oblasti malo otvoriť vlhšie západné až severozápadné prúdenie.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd